Årsberetning 2022


Årsberetning 2022

Aktivitet i rapporteringsåret 2022: 

 • Vi gjennomførte 5 styremøter i 2022 

• 1 fellesmøte med annet utviklingslag o Brensholmen/Sommarøy utviklingslag om et mulig kunstprosjekt knyttet til koromidler (januar) 

• 8 møter med andre lag og foreninger i vårt område og offentlige etater

  • 2 årsmøter (Ersfjordagen Rett vest og Blåmann IL) 
  • Møte mellom kommunen, grunneiere og utviklingslaget vdr. arbeidet med gang- og sykkelsti (februar). 
  • Orienteringsmøte Lerøy Aurora, Brensholmen (juni) 
  • Evalueringsmøte etter «Ersfjorddagen» i regi av «Ersfjorddagen» (juni) 
  • Møte med kommunedirektøren og Yngve Voktor. Her deltok også to rep. fra lokalt næringsliv og en fra hovedstyret. (oktober) 
  • Møte med prosjektleder i kommunen vedr. status i prosessen med bygging av gangog sykkelsti. (desember) 
  • Møte med Eidtun bygdehus, planlegging av felles arrangement feb. 23. (desember) 

• 4 folkemøter. To av disse var folkemøter i regi av kommunen, det ene vedr. «kommunedelplan for vann og avløp 2021-2032» (januar) og det andre et digitalt folkemøte i regi av kommunen vedr. kystsoneplan (februar). I tillegg hadde vi folkemøte i tilknytning vårryddeaksjonen med samling rundt pølsegrillen(juni) og ved utdeling av «årets ildsjel» som del av «Ersfjorddagen» i juni.

Hva jobbet vi med i 2022:

Vi holdt fast i noen kjernesaker med fokus på utviklingslaget sin rolle i Ersfjordbotn og håndtering av saker som dukket opp. Trafikksikkerhet og da spesielt arbeidet med å sikre etablering av gang- og sykkelvei mellom skolen og Ersfjordeiet har vært en prioritert sak for utviklingslaget over flere år. Det var planlagt oppstart i 2022, men da prosjekteringen viste behov for at også selve veien måtte oppgraderes, ble hele prosjektet flyttet tett år frem i tid. Arbeidet starter opp på vårparten 2023 og da får vi renovert veien samt etablert gang- og sykkelsti fra skolen opp til eiet, med fartsdumper i bakken, opplyst gangoverfelt ved skolen og nytt busstopp med skur også på oversiden av veien her. Vi har hatt god dialog med prosjektleder Vegard Elsetrønning som har gitt oss jevnlig statusoppdatering. Vi har også hatt dialog direkte med ordfører Gunnar Wilhelmsen som har forsikret oss om at han vil følge denne saken og sørge for nødvendig fremdrift.

Vi har tradisjonen tro gjennomført «vårryddeaksjon» med rydding i både fjæra, strandsonen utover fjorden og langs veiene i bygda. Kontaineren var satt opp i Naustbukta der vi også stod for pølsegrilling til sultne strandryddere. Vi får definere en rydde-rode i bygda med godtgjøring på 8000,- fra kommunen. Blåmann jenter 2011/2012 ryddet denne i år.

Utviklingslaget har hatt et særskilt fokus på arbeidet med ny arealplan for Tromsø kommune, her har vi hatt særskilt møte med kommunen i bygda og gitt innspill. Dette er et viktig arbeide for ei bygd som vår. Reguleringsplanen vår er fra tidlig 80-tall og gir unødige begrensninger når det gjelder mulighetene for utvikling av områder og nyetablering av boligområder og mulig næringsliv. Ny arealplan betyr en oppmykning av gjeldende reguleringsplan og mulighet for større avvik og dispensasjoner basert på samsvar med ny arealplan.

Det er flere interessenter i bygda når det gjelder dette arbeidet som videreføres inn i 2023. Utviklingslaget har i tillegg gitt innspill til «Kystsoneplan for Tromsøregionen 2022-2032». Næringsliv knyttet til turisme og samarbeid med kommunen for å sikre god håndtering av besøkende i bygda er et annet fokusområde for utviklingslaget. Dette var hovedtema i møte med kommunedirektøren på Ersfjordbotn brygge i oktober. Etter at samarbeidet om offentlig toalett ikke førte frem i fjor, har vi konkludert med at det er et kommunalt ansvar og ikke jobbet aktivt for å finne noen ny felles løsning. 

Utviklingslaget har gitt økonomisk støtte på 20 000,- til Eidtun og 10 000,- til Ersfjorddagen.

Årets ildsjel for 2022 gikk til Tormod Klaudiussen for sitt gode bidrag til bygda. Fokuset er samarbeidet med skolen, muligheten ungene i bygda har for å besøke gården hans og hilse på dyrene både i regi av «inn på tunet» og ut over dette. Som fast post på «Ersfjordagen» deltar han med et lite knippe av dyrene sine til glede for både store og små. Tormod har bidratt på beste måte på Eidtun over år der han er med og sørger for at «storstua» vår er velstelt og fin gjennom sommeren. En spesiell oppgave har han påtatt seg knyttet til 17. mai da Eidtun alltid har flagget til topps! Et kjent og kjært fjes i Ersfjordboten som fikk en velfortjent hederspris. Utviklingslaget deler relevant informasjon til andre lag og foreninger i bygda på e-post og publiserer en del ting på facebooksiden vår, der vi også får litt tilbakemeldinger fra folk i bygda. I tillegg tar vi gjerne imot innspill på e-post ersfjordbotn.utviklingslag@gmail.com.

 

Populære innlegg